e
Banner

Etiketler: gıda lojistiği



TLS, gıda lojistiğinde fark yaratacak


Yayın: 28-11-2012
Kategori: Gıda

2023 yılında lojistik alanında milyar doların üzerinde ciro yapan şirketlerden biri olmayı hedeflediklerini söyleyen TLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu ile ülkemizde gıda lojistiğinin gelişimine ilişkin özel bir röportaj gerçekleştirdik.





Maersk Line, sektörü tamamen yenilemeye odaklı


Yayın: 25-12-2012
Kategori: Gıda

Konteynır deniz taşımacılığında dünyanın en büyük hattı olan Maersk Line gıda lojistiği konusunda da oldukça iddialı. Gıda lojistiğinde ‘tam zamanında teslim’ kriterinin önemini vurgulayan Maersk Line Karadeniz Ülke Grubu Müdürü Tom Gronnegaard, yeni bir bakış açısı kazandırmak adına, sektörü tamamen değiştirecek yenilikleri uygulamaya başladıklarını söylüyor.





Yeni pazarlardaki rekabet gücümüzü lojistikten alacağız



Güçlü lojistik hizmetlerinin gıda sektörünün yeni pazarlara ulaşmasını sağladığını belirten Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, “Gıda lojistiği yapan firmaların taşımacılık dışında, uygun lojistik hizmetleri vermesi, onları daha iyi yerlere taşıyacaktır. Lojistik avantajların, hedef pazarlara ulaşmadaki önemi göz ardı edilemez. Lojistik sektörü güçlü olmazsa, gıda sektörü yeni pazarlara hakim olmakta sıkıntı çeker” dedi.





Zeytinyağı üreticisi depolamada düzenleme bekliyor



Zeytinyağının taşınması kadar depolanmasının da çok önemli olduğuna dikkat çeken Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ, “Özellikle üreticilerin arz fazlası dönemde fiyat dezavantajını ortadan kaldırırken aynı zamanda da ürünün en kaliteli haliyle muhafazasını sağlayan bir sistemin yerleştirilmesi gerekiyor. Bu şekilde hem üretici hem bu işin ticaretiyle uğraşan işadamı hem de ülkemiz kazanacaktır” diyor. 





Namet’te termin süresinde taviz yok


Yayın: 27-01-2016
Kategori: Gıda

Ürünlerinin dağıtımı için 100 araçlık bir filo kuran Namet, ayrıca Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından da hizmet alıyor. Namet Gıda Yönetim Kurulu Başkanı N. Tarık Kayar, lojistik çözüm ortakları için en önemli kriterlerinin zamanında teslimat ve soğuk zincirin kırılmaması olduğunu söylüyor.




Dominos Pizza’nın teslimatta hızına yetişilmiyor!


Yayın: 23-07-2019
Kategori: Gıda

Türkiye’nin en büyük ve en hızlı restoran zincirlerinden Domino’s Pizza, gücünü doğru kurgulanmış lojistik süreçlerinden alıyor. Türkiye’de bulunan restoranlarına yıllık 54.000’in üzerinde siparişi başarıyla ulaştırdıklarını belirten Dominos Türkiye Tedarik Zinciri, Satın Alma ve Yatırımlar Direktörü Muhsin Emre Çevlik, “Bu siparişlerin tamamında +2 derecedeki frigorifik araçlar kullanılmakta. %99,9’un üzeride bir sipariş doğruluğu ile bu teslimatları yapmaktayız. Bu teslimat başarısındaki en büyük sırrımız, teknolojik altyapımız” diyor. 




Feast soğuk zincirdeki tecrübesine güveniyor


Yayın: 23-07-2019
Kategori: Gıda

Özgörkey Gıda bünyesinde bulanan Feast, yıllık 100 bin ton donuk ürün sevkiyatı yapıyor. Soğuk zinciri takip ve izlenebilirlikle koruduklarını vurgulayan Özgörkey Grubu Satın Alma Müdürü Mete İltaş, “Bütün araçlarımızda uydu takip sistemi ve sevkiyat esnasında araç içi ısı derecesi ölçümleyen cihazların bulunduğu bir sistem kullanmaktayız. Depolarımızda ise günlük depo içi sıcaklıkları ölçen ve otomatik olarak bizlere raporlayan bir sistem bulunmakta” diyor. 




Godiva lojistikte sürdürülebilirlik istiyor


Yayın: 24-07-2019
Kategori: Gıda

93 yıllık tecrübesiyle çikolatanın usta markası Godiva, lojistikte iş ortaklarını sürdürebilirlik ilkesine göre seçiyor. “Gelir geçer bir tedarikçi değil, birlikte uzun süre çalışabileceğimiz iş ortaklarını tercih ediyoruz” diyen Godiva Türkiye Tedarik Zinciri Müdürü Demirhan Tunç, depolamada stok yönetimi ve ürün sevkiyatlarında 3. Parti iş ortaklarından hizmet aldıklarını aktarıyor. 
 




Muratbey Peynirleri 4 kıtaya güvenle ulaşıyor


Yayın: 24-07-2019
Kategori: Gıda

35 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisinde ürettiği 300’ün üzerinde ürün çeşidini Türkiye’de 30 bini aşkın satış noktasına ve dünya çapında 4 kıtaya ulaştıran Muratbey, Avrupa Birliği ülkelerine Türkiye’den peynir ihraç eden tek firma olarak 2019’da AB ülkelerinin hemen hemen tamamına ulaşmayı hedefliyor. Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, özenle ürettikleri peynirleri sofralara en hızlı, güvenilir ve kaliteli şekilde ulaştırmak için profesyonel ve kurumsal hizmet tedarikçileriyle yol aldıklarını söylüyor. 
 




Namet çözüm ortaklarını iki kritere göre seçiyor


Yayın: 24-07-2019
Kategori: Gıda

Ürünlerinin dağıtımı için 120 araçlık bir filo kuran Namet Gıda, ayrıca Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından da hizmet alıyor. Namet Gıda Yönetim Kurulu Başkanı N. Tarık Kayar, lojistik çözüm ortakları için en önemli kriterlerinin zamanında teslimat ve soğuk zincirin kırılmaması olduğunu söylüyor.